Acupunctuur & Traditionele Chinese Geneeswijze
Acupunctuur & Traditionele Chinese Geneeswijze
Stoppen met Roken met Acupunctuur

Stoppen met roken

Acupunctuur als hulpmiddel bij stoppen met roken, is door de goede resultaten heel bekend geraakt. Er zijn diverse methoden, niet alleen om te stoppen met roken, maar ook om gestopt te blijven. Dit zijn de verschillende mogelijkheden:

Rookstop ondersteuning

In Europa is deze methode, de letterlijke rookstop behandeling, het meest bekend. De kersverse ex-roker wordt ondersteunt door een oor-acupunctuur protocol. Individueel kan de behandeling worden uitgebreid met lichaams-acupunctuur. Afkickverschijnselen zoals prikkelbaarheid, slapeloosheid of overmatig transpireren worden getemperd. Ontspanning, energie en wilskracht worden juist gestimuleerd. Deze behandeling wordt standaard na een week herhaald.

Ná de rookstop

Bij langdurige klachten na het stoppen met roken, kan op maat een programma worden gemaakt. Zo kunnen klachten die ontstaan zijn na de rookstop, zoals bijv. constipatie, nervositeit of gewichtstoename, worden behandeld.

Ook bij op opleving van de rookbehoefte, kan een enkele aanvullende behandeling, na bijv drie maanden of een jaar, heel effectief zijn.

Vóór de rookstop

Sommige mensen durven niet te stoppen met roken, vaak vanwege aanwezige klachten. Een roker kan er voor kiezen deze eerst te behandelen, om daarna te stoppen met roken. Daarbij kan de smaak worden beïnvloed waardoor het roken minder lekker wordt. Angst voor overgewicht, constipatie, depressie, angst-en spanningsklachten wordt vaak genoemd als reden om niet te durven stoppen.

Gecombineerde rookstopbehandeling Oost en West

Hierbij worden Chinese en westerse geneeskunde gecombineerd. In een traject van acht behandelingen wordt de zeer zware roker begeleid in het stoppen met roken. Vermindering van neurotransmitters is de oorzaak waardoor de meeste mensen na het stoppen met roken prikkelbaar zijn. Bij ernstig verslaafden kunnen door deze tekorten grotere problemen ontstaan na het stoppen. Door elektrostimulatie van acupunctuurpunten op het lichaam, kunnen bepaalde neurotransmitters worden gestimuleerd. Deze behandeling kan worden ondersteunt met voedingssupplementen, nicotinesubstitutie en westerse en/of Chinese medicatie.

Ervaringen met Acupunctuur en Stoppen met Roken

Het afgelopen decennium heb ik vele patienten geholpen met het stoppen met roken door middel van acupunctuur. Sommige van deze patienten hebben een korte samenvatting gegeven hoe acupunctuur hun heeft geholpen om (weer) rookvrij te worden

Lees hier meer over de ervaringen met Acupunctuur

Over Abacus Acupunctuur

Wie is Abacus Acupunctuur

Adinda Blom is mijn naam en Abacus Acupunctuur is mijn praktijk. In 1998 begon ik met mijn scholing in de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG). Na diverse opleidingen en stages in Nederland en China startte ik in 2005 mijn eigen praktijk. Ik werk met acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde, een combinatie die in China heel gangbaar is.

Over Abacus Acupunctuur

Behandelbare Aandoeningen

Acupunctuur Behandelingen

  • Luchtwegen
  • Maagdarmkanaal
  • Urinewegen en geslachtsorganen
  • Hart en vaten
  • Bewegingsapparaat

Behandelbare aandoeningen

Geregistreerde praktijk

Locatie Abacus Acupunctuur

Lid Nederlandse vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde ‘Zhong’

Registratienummers:
Zhong: 281069005403

Logo Zhong
KAB
Logo KAB
KvK: 01154062